- Dag Vågsnes
Bli med på siderkurs 25.10.2022?

Lillehammer Mosteri vurderer å sette opp et kveldskurs 25.10.2022 i å lage sider hjemme!
Kurset tar for seg alle de praktiske stegene i prosessen med å lage din egen kvalitetssider. Vi setter tre varianter sammen gjennom kvelden.
Vi kommer også til å smake på tre ulike sidere som vil være våre referanser for å forstå mer av hva sider er og hva det kan være mulig å få til hjemme.
Kurset koster kr. 390,-/husstand og påmeldingsfristen er onsdag 19. oktober.
Kurset er åpent for alle våre medlemmer samt medlemmer av hagelag. Er du ikke med enda, ordner vi det enkelt etter at du er påmeldt. (Av plasshensyn i mosteriet, har vi en grense på 8 deltakere og vi følger prinsippet om første mann til mølla.)
Kursinnhold
Prosessen: Gjennomgang av hele prosessen fra eple til ferdig drikkeklar sider
Sortsvalg: Eplesortenes betydning for hvordan sideren blir
Gjærstrategi: Valg av valg av gjær, spontangjæring etc.
Utstyr: Nødvendig utstyr for å produsere kvalitetssider hjemme
Rutiner: Renhold, prøvetaking etc
Litteratur: Anbefalt referanselitteratur (norsk og engelsk) for videre lesing
Praktisk sidersetting: Steg for steg setter vi fire ulike sidere
Tørr sider spontangjæret
Søtlig sider spontangjæret
Tørr sider tilsatt gjær
Sider tilsatt humle
Velkommen!